Україна в травні передасть голландцям звіт щодо MH17

Понеділок, 11 квітня 2016, 16:44

Українські експерти у травні передадуть остаточний експертний акт міжнародній слідчій групі з розслідування обставин катастрофи малайзійського рейсу MH17 над Донбасом.

Про це у понеділок на брифінгу заявив заступник генпрокурора Анатолій Матіос.

За його словами, акт планувалося передати ще минулого року – 23 листопада головний експерт і представник України Олександр Рувін мав виступити з відповідною доповіддю в Гаазі.

Однак за п'ять днів до цього, 18 листопада, на Рувіна був здійснений замах – по його машині відкрили вогонь серед білого дня в Києві.

"Відсутність Рувіна як голови експертної групи, який має значний експертний досвід на міжнародній арені … вплинула на терміни і своєчасність доповіді української сторони і вчасну передачу остаточного звіту, причин і технічних характеристик тих подій, які відбувалися з збитим літаком", – сказав Матіос.

Він додав, що для замаху був задіяний "максимальний арсенал високопідготовленого кримінального елементу", серед представників якого, серед інших, був один з адвокатів. Матіос не назвав його ім'я.

За його словами, Рувін вже вилікувався і приступив до виконання своїх обов'язків.

"У травні акт буде підписаний і відданий до міжнародної слідчої групи в Голландію після проведення ще одного дослідження", – додав Матіос.

Як відомо, під час замаху у листопаді 2015 року Рувін отримав вогнепальні поранення ніг.

У понеділок Генпрокуратура оголосила про затримання підозрюваного у вчиненні цього замаху.

Олег Шанковський, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування