Парубій став спікером Ради

Четвер, 14 квітня 2016, 12:29
Парубій став спікером Ради

Депутати обрали Андрія Парубія спікером Верховної Ради.

"За" відповідне рішення проголосували 284 депутати.

Проти цього рішення проголосували 30 депутатів (депутати "Опозиціного блоку", і позафракційний депутат Деркач), 9 утрималися, 80 - не голосували (зокрема фракція Радикальної партії Олега Ляшка майже повним складом).

Іншою постановою обраного прем'єром Володимира Гройсмана відкликали з цієї посади (282 голоси "за").

Виступаючи з трибуни Верховної Ради, Парубій пообіцяв бути спікером "усіх народних депутатів" і закликав нардепів ставити "вище політичних амбіцій інтереси держави, яка бореться з окупантом".

У свою чергу, "свободівець" Юрій Левченко під час обговорення зазначив, що хотів би зареєструвати постанову про скасування результатів голосування за призначення Гройсмана на посаду прем'єр-міністра, оскільки наполягає на тому, що мало місце порушення регламенту.

Він закликав Парубія дати вказівку сектору реєстрації документів парламенту, який зараз закритий, відновити роботу та зареєструвати цю постанову.

Як відомо, напередодні стало відомо, що коаліція погодила призначення Володимира Гройсмана прем'єр-міністром, Андрія Парубія спікером парламенту, а Ірини Геращенко - першим віце-спікером.

На засіданні парламенту 14 квітня Рада пакетною постановою звільнила Арсенія Яценюка з посади прем'єра і призначила на цю посаду Гройсмана.

Фракції партій "Батьківщина", "Самопоміч" і "Опозиційний блок" не дали жодного голосу за нового голову уряду.

У фракції Радикальної партії Олега Ляшка, згідно з даними на сайті парламенту, один депутат підтримав призначення Гройсмана – Вітко. Однак Ляшко заявив: "Це "тушка" Вітко, який вийшов із фракції 18 вересня 2015 року.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування