Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російських ГРУшників вимагають посадити на 15 років

П'ятниця, 15 квітня 2016, 12:37
Російських ГРУшників вимагають посадити на 15 років

Державне звинувачення вимагає 15 років ув'язнення з конфіскацією майна для бійців Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ Олександра Александрова та Євгена Єрофеєва.

Їх звинувачують у вчиненні тяжких злочинів на сході України, зокрема веденні агресивної війни та вчиненні теракту, який спричинив загибель людей, зазначає "Інтерфакс-Україна".

Прокурор Ігор Німченко у ході судових дебатів у Голосіївському райсуді Києва заявив, що не викликає сумніву і повністю доведено той факт, що Александров і Єрофеєв – російські військові, які виконували наказ свого командування.

"Є повне підтвердження факту агресивної війни російського спецназу... Професійні військовослужбовці виконували наказ свого командування на ведення агресивної війни", - заявив він.

Представник держзвинувачення Максим Крим озвучив інкриміновані росіянам злочини. За участь у теракті й участь у теоретичній організації звинувачення просить  15 років позбавлення волі, ведення агресивної війни – 15 років, контрабанда – 12 років, незаконне носіння зброя – 7 років, незаконний перетин кордону – 5 років.

"На підставі ст.70 Кримінального процесуального кодексу України за сукупністю злочинів остаточно призначити Єрефеєву Євгену Володимировичу покарання у вигляді 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна з позбавленням права обіймати посади у військових формуваннях і правоохоронних органах строком на три роки", - сказав Крим.

Аналогічну позицію держзвинувачення він заявив і у відношенні Александрова.

"Запобіжний захід звинувачуваним у вигляді утримання під вартою до набуття чинності вироком залишити без змін", - попросив Крим.

Згідно з українським законодавством, після виступу в судових дебатах сторони можуть обмінятися репліками, після чого надається останнє слово обвинуваченим.

Після завершення останнього слова суд іде до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

Як відомо, російських спецпризначенців капітана Єрофеєва й сержанта Александрова затримали у зоні бойових дій у Луганській області 16 травня 2015 року.

Під час допиту Єрофеєв зізнався, що він кадровий військовий РФ і очолював диверсійно-розвідувальну групу з 12 осіб, до складу якої входив Александров.

Пізніше він заявив, що давав свідчення під тиском, і відмовився від своїх слів.

Є ймовірність обміну Александрова й Єрофеєва на незаконно засуджену в Росії українську льотчицю Надію Савченко, захоплену бойовиками в Луганській області в червні 2014 року й силою вивезену в РФ.

Російський суд засудив Савченко до 22 років колонії за звинуваченням у вбивстві двох російських журналістів у зоні бойових дій на сході України й штрафу за "незаконний перетин кордону". Російське звинувачення просило посадити її на 23 роки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування