Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГРУшникам дали по 14 років

Понеділок, 18 квітня 2016, 16:16

Голосіївський районний суд Києва засудив російських військових Євгена Єрофеєва та Олександра Александрова до 14 років ув'язнення з конфіскацією усього майна, яке знаходиться у їх власності.

Відповідне рішення на засіданні 18 квітня оголосив головуючий суддя Микола Дідик.

В цей термін їм буде зараховано час перебування в СІЗО: 1 день попереднього ув'язнення як 2 дні основного покарання, тобто Єрофеєв і Александров відбули вже майже 2 роки ув'язнення.

Також сказано, що вони перебуватимуть під вартою до набуття чинності вироків.

 
Mariya Ionova

Як повідомлялося, колегія суддів визнала винними російських військовослужбовців у веденні агресивної війни за попередньою змовою, сприянні терористичній організації, здійсненні теракту.

Звинувачення за трьома статтями: "контрабанда", "незаконне поводження зі зброєю" і "порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповані території" суд зняв, оскільки відповідні склади злочину охоплюються статтею про ведення агресивної війни.

Російських спецпризначенців Єрофеєва й Александрова затримали у травні 2015 року у Луганській області після бою, в якому загинув український військовий.

Під час допиту вони назвали себе чинними бійцями ГРУ Генштабу Збройних сил Росії. Однак пізніше обидва змінили свої свідчення і заявили, що зробили такі заяви під тиском.

Президент Петро Порошенко висловлював пропозицію з обміну російських ГРУшників на незаконно засуджену в Росії українську льотчицю і депутата Надію Савченко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування