НФ чекає від Порошенка генпрокурора. Луценко має умову?

Вівторок, 19 квітня 2016, 12:02

У партії Арсенія Яценюка "Народний фронт" очікують від президента висування кандидата на посаду генерального прокурора, а від парламенту – реформування.

Про це заявив лідер фракції "Народний фронт" Максим Бурбак із трибуни Верховної Ради.

Він запевнив інші фракції: "Позачергових виборів не буде".

"У нас багато невиконаних завдань. Одне з них – реформування парламенту згідно з рекомендаціями, які розробили в місії Пета Кокса… Настав час Верховній Раді активно працювати, а не змагатися з Голівудом у зірковості облич", - заявив Бурбак.

"Минулої погоджувальної ради "Народний фронт" звернувся до президента (з закликом) невідкладно подати кандидатуру на посаду генпрокурора. Ми очікуємо, що глава держави запропонує такого очільника відомства, який покладе край радянській прокуратурі в Україні", - наголосив він.

За словами Бурбака, суспільство відверто зачекалося змін.

"Усі ми очікуємо результативних антикорупційних дій, розслідувань злочинів проти Майдану, покарання злочинів "регіоналів", які розграбували Україну до останньої нитки", - заявив він.

"Така Генеральна прокуратура давно втратила довіру громадян. Переконаний, що результатом реформи відомства має стати створення принципово нової інституції, яка ефективно захищатиме інтереси громадян", - сказав Бурбак.

Раніше повідомлялося, що фракція "Блоку Петра Порошенка" висуватиме на посаду генпрокурора Юрія Луценка, для чого запропонує змінити закон про прокуратуру.

Втім, за словами джерел "Української правди", умовою свого призначення Луценко називає призначення Олексія Баганця на посаду заступника генпрокурора.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування