Корбан отримав умовний вирок і не зможе балотуватися в депутати

Середа, 20 квітня 2016, 00:14
Корбан отримав умовний вирок і не зможе балотуватися в депутати

Колишній заступник голови Дніпропетровської ОДА та екс-лідер партії УКРОП Геннадій Корбан не зможе балотуватися на довиборах в Раду по мажоритарному округу Дніпропетровська через умовний термін ув'язнення.

Про це розповіла адвокат Корбана Оксана Томчук, передає BBC.

Як повідомляла УП, мирову угоду з Сергієм Рудиком Корбан уклав в суді Дніпропетровська 21 березня. Однак тоді йшлося про вирок у вигляді трьох років умовного ув'язнення.

"Дійсно, є угода сторін по епізоду з Сергієм Рудиком, і по ньому він вже отримав вирок суду - півтора року позбавлення волі умовно", - розповіла адвокат.

Це звинувачення було одним з головних у справі проти Корбана, і, як визнала Оксана Томчук, її підзахисний визнав провину і за згодою сторін отримав умовний термін на півтора року.

Однак вона зазначила, що всі інші звинувачення проти її підзахисного до цих пір актуальні.

Основними статтями звинувачення проти Корбана були створення злочинного угруповання, розкрадання майна і викрадення людини. За цими епізодами передбачається покарання у вигляді 12 років позбавлення волі, слідство триває.

Як відомо, непогашена судимість не дозволяє балотуватися в парламент.

Корбана затримали правоохоронці під час спецоперації в Дніпропетровську 31 жовтня 2015 року.

Спочатку він перебував під домашнім арештом у Дніпропетровську, а в кінці року Дніпровський суд Києва помістив його в СІЗО Києва.

Однак після низки скандальних судових засідань в середині березня 2016 року Корбана знову помістили під домашній арешт в Дніпропетровську.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...