Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Фірташ підкупив чиновників кримінальної поліції Німеччини – ЗМІ

П'ятниця, 22 квітня 2016, 14:24
Фірташ підкупив чиновників кримінальної поліції Німеччини – ЗМІ

Український олігарх Дмитро Фірташ купував секретні відомості у двох чиновників кримінальної поліції німецької землі Мекленбург-Передня Померанія.

Про це повідомляє німецьке видання NDR.

За даними видання, олігарха цікавила інформація про те, на якій стадії знаходяться розслідування міжнародної поліції у його справі і які саме матеріали проти нього є.

За це, стверджує NDR, Фірташ платив шестизначні суми, іноді навіть 500 тисяч євро. Гроші отримував 60-річний чиновник зі сфери державної безпеки, його дружина і колишній працівник кримінальної поліції. Посередником завжди виступала берлінська консультант з питань підприємництва, а передача хабарів відбувалася переважно у барах, зокрема – у барі біля озера у північно-західному Бранденбурзі.

Видання також повідомило, що у 2009 році один з обвинувачуваних з кримінальної поліції подав запит у Секретну службу США щодо Фірташа. У той же час він стверджує, що сам проводив проти українського олігарха розслідування і саме тому потребував цю інформацію.

У зв'язку з цим випадком протягом останніх днів відбулося багато обшуків житлових і офісних приміщеннях працівників кримінальної поліції землі Мекленбург-Передня Померанія. Можливо, у цій справі є більше підозрюваних, ніж відомо наразі.

Чиновників, які співпрацювали з Фірташем, обвинувачують у нелегальному зборі інформації, корупції і ухилянні від сплати податків.

20 квітня стало відомо, що в віденському будинку олігарха  Фірташа пройшли обшуки на запит Німеччини.

У свою чергу адвокат Фірташа запевнив, що олігарх є свідком, а не обвинувачуваним у цьому епізоді.

Фірташ перебуває під слідством США за підозрою у спробі підкупу індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток титану.

Раніше австрійський суд відмовився екстрадитувати його у Штати, сторона обвинувачення подала апеляцію на це рішення. Він намагається уникнути екстрадиції, для чого звернувся в Конституційний суд Австрії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування