Ахметову не вдалося взяти під повний контроль 6 енергокомпаній

Вівторок, 26 квітня 2016, 10:39

Компанії "Київенерго", "ДТЕК Крименерго" і "ДТЕК Донецькобленерго" не переформатують на приватні акціонерні товариства.

Відповідна пропозиція не набрала необхідної кількості голосів на загальних зборах цих публічних акціонерних товариств 22 квітня і 25 квітня, повідомляє Фонд державного майна.

25 квітня у Києві відбулися загальні збори акціонерів ПАТ "Київенерго" і ПАТ "ДТЕК Крименерго", під час яких, серед іншого, акціонери мали розглянути питання про зміну типу товариства з публічного на приватне акціонерне товариство.

"Представники ФДМУ зареєструвалися на зборах і не голосували за прийняття цього рішення, завдяки чому його не було прийнято", - інформує Фонд держмайна.

Раніше, 22 квітня, у Краматорську Донецької області відбулися загальні збори акціонерів ПАТ "ДТЕК Донецькобленерго", які розглянули аналогічне питання.

"Під час цих зборів представники ФДМУ також не дозволили змінити тип товариства", - заявляє прес-служба фонду.

21 квітня у Львові відбулися збори акціонерів "ДТЕК Західенерго", на яких представники ФДМ також не голосували за зміну типу товариства з ПАТ на ПрАТ, завдяки чому його не ухвалили.

19 квітня у Дніпропетровську на зборах акціонерів "ДТЕК Дніпрообленерго" представники ФДМ теж не дали зробити з ПАТ на ПрАТ.

18 квітня у Запоріжжі на зборах акціонерів "ДТЕК Дніпроенерго" питання зміни типу товариства з публічного на приватне теж загальмувала позиція ФДМ.

Таким чином, за останній тиждень подібні збори відбулися на шести компаніях ДТЕК, де Рінат Ахметов володіє контрольним пакетом акцій, а 25% належать державі.

Раніше депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко заявляв, що Ахметов спробує взяти під одноосібний контроль 6 енергетичних компаній: Дніпроенерго, Західенерго, а також Донецькобленерго, Дніпрообленерго, Київенерго і Крименерго.

Якби компанії стали приватними акціонерними товариствами, то у випадку приватизації державної частки в цих підприємствах право пріоритетного викупу 25% акцій було б у Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...