Сепаратисти заявили про обстріл Оленівки, ВСУ заперечує

Середа, 27 квітня 2016, 10:35

В інтернеті 27 квітня активно поширюється інформація про нічний обстріл блокпосту угруповання "ДНР", розташований в селищі Оленівка Донецької області.

Як повідомляють "Новости Донбасса", також дану інформацію активно тиражують сепаратистські ресурси.

Повідомляється, що загинули як мінімум четверо мирних громадян, які залишилися на ночівлю в автомобілях на блокпосту, ще вісім людей поранено. У числі загиблих, за попередніми даними, є вагітна жінка.

За даними очевидців в соцмережах, на ночівлю на блокпосту залишилося багато машин з мирними жителями. Також в соцмережах зазначається, що бойовики угруповання "ДНР" на блокпосту в Оленівці накопичують черги, через що люди іноді стояли на посту протягом доби.

Видання зазначає, що нещодавно представник силового крила угруповання "ДНР" Едуард Басурін анонсував можливі обстріли блокпосту в Оленівці з боку української армії. Він стверджував, що обстріл будуть для того, щоб контрольний пункт припинив роботу, а це в свою чергу дозволить українським військовим продовжити просування вглиб лінії зіткнення.

Зараз бойовики стверджують, що вогонь по контрольно-пропускного пункту був відкритий близько 02:45 з українських позицій з мінометів калібром 120 мм.

Фото з сайту
Фото з сайту "Новости Донбасса"

У свою чергу спікер Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник у розмові з ТСН заперечив цей обстріл. За його словами, бойовики обстрілювали позиції ВСУ поблизу Оленівки зі стрілецької зброї, проте вогонь у відповідь не вівся.

На даний момент на місці події перебувають представники Спільного центру контролю і координації режиму припинення вогню, які прибули в Оленівку для детального обстеження місця події.

Рух через контрольно-пропускний пункт "ДНР" в Оленівці повністю перекрито.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування