Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Пауер: На Донбасі поки немає умов для проведення виборів

П'ятниця, 29 квітня 2016, 02:30
Пауер: На Донбасі поки немає умов для проведення виборів

Постійний представник США в ООН Пауер заявляє, що умови на Донбасі не відповідають необхідним вимогам для проведення виборів.

Про це вона сказала під час засідання Ради безпеки ООН в Нью-Йорку по Україні в четвер увечері, повідомляє "Радіо Свобода".

Пауер наголосила на важливості проведення місцевих виборів на Донбасі згідно з українським законодавством і міжнародним стандартам.

"Для проведення демократичних виборів громадяни та спостерігачі, які проводять моніторинг, потребують безпеки, щоб мати можливість пересуватися, щоби люди могли вільно висловлювати свою думку, збиратися без побоювання за своє життя. Але ті умови, які створені на сході України, вони ніяким чином цим стандартам не відповідають", - заявила вона.

При цьому Пауер звернула увагу на обмеження свободи пересування і доступу до всієї території Донбасу для спостерігачів ОБСЄ.

"Коли Росія та підтримувані нею сепаратисти не надають доступу неупередженим спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, починаючи від Криму, і завершуючи тією територію, де впав літак MH17 – що вони там приховують? Чому їх так лякають співробітники СММ? Чому ви ускладнюєте їхнє пересування? Чому ви націлюєте на них свою зброю?" - запитала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування