Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя Вищого спецсуду приховала квартири і бізнес сім’ї

П'ятниця, 29 квітня 2016, 11:25

Суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Таміла Писана у декларації за 2015 рік не вказала дані про доходи й майно членів своєї сім’ї.

А вони, за даними Держреєстру речових прав на нерухоме майно і ЄДРПОУ, минулого року володіли 5 квартирами та мали внески до статутного капіталу у двох фірмах, пишуть "Наші гроші".

Згідно з декларацією Таміли Писаної за 2015 рік, її сукупний дохід склав 242 тис грн – зарплата. Суддя також задекларувала земельну ділянку площею 0,06 га, гараж на 10 кв м та кросовер Honda CR-V 2008 року випуску.

Згідно із законом "Про засади запобігання і протидії корупції" суддя повинна була зазначити інформацію про майновий стан та доходи членів родини. Суддя Писана вказала у декларації свого чоловіка та двох синів, однак жодних  відомостей про їхні доходи і майно в документі не зазначила, аргументувавши тим, що вони не дали на це згоди.

Водночас, за даними Держреєстру речових прав, чоловік судді Віктор Писаний у 2005-2008 рр став власником трьох двокімнатних квартир (дві на 43 кв м, одна – на 42 кв м) у Броварах, в одному будинку на вул. Гагаріна. У листопаді 2015 року всі три квартири за договорами дарування перейшли у власність сина судді Романа Писаного.

Крім того, за даними реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна, Віктор Писаний за договором іпотеки з 2006 року є власником квартири у центрі Києва, на вул. Шовковичній, 29.

У жовтні 2015 року Віктор Писаний подарував своєму тестю Олександру Угнічу 3-кімнатну квартиру площею 69 кв м у Броварах на площі Незалежності, 11.

Віктор Писаний є приватним нотаріусом Броварського міського нотаріального округу. За даними ЄДРПОУ, станом на 2015 рік він мав частки щонайменше у двох фірмах:

- ТОВ "Віжн XXI Медіа груп "Vision XXI Media group" (рекламна діяльність), співвласник з 2009 року. Розмір внеску – 10 тис грн.

- ТОВ "Схід-2008" (організація будівництва об’єктів нерухомості для продажу чи здавання в оренду), співвласник з 2008 року, розмір внеску складає 150 тис грн.

Останнє підприємство зареєстроване у Броварах на вул. Гагаріна 10/46. За цією ж адресою знаходиться одна з трьох квартир, яку Віктор Писаний подарував сину. Його офіс і фірма "Схід-2008" розташовані теж на вул. Гагаріна 10, але в іншій квартирі сина – 30.

Згідно з витягом з Єдиного держреєстру МВС, у листопаді 2015 року Віктор Писаний зареєстрував Mercedes-Benz Vito 2015 року випуску.

Влітку 2015 року суд оштрафував Віктора Писаного на 1700 грн за порушення митних правил при перевезенні валюти. При цьому суд також конфіскував на користь держави вилучені у Писаного при огляді 4358 євро.

У квітні минулого року Писаний із родиною хотів поїхати до США – тоді митники викрили його зі старшим сином у перевезенні понад $20 тис. готівки.

Віктор Писаний був помічником нардепа від БЮТ Олени Шустік.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: