Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Генпрокуратурі РФ заявили, що перевірять публікації про офшори

Вівторок, 5 квітня 2016, 15:21

Генпрокуратура Росії перевірить повідомлення в ЗМІ про офшори російських фізичних і юридичних осіб.

Про це заявив офіційний представник Генпрокуратури РФ Олександр Курєнной, передають РИА Новости.

"Генеральна прокуратура Російської Федерації перевірить інформацію, опубліковану в вітчизняних та зарубіжних засобах масової інформації про ряд російських фізичних і юридичних осіб, які нібито володіють офшорними компаніями і рахунками", - сказав він.

Курєнной додав, що головною метою перевірки стане встановлення відповідності дій зазначених у цих матеріалах громадян нормам російського законодавства, основам міжнародного права і зобов'язаннями Росії перед міжнародною спільнотою щодо запобігання корупції та легалізації грошових коштів, отриманих протиправним шляхом.

Як відомо, раніше на масштабне міжнародне розслідування про відмивання грошей відреагували в Кремлі.

Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що влада "розчарована якістю" журналістського розслідування по офшорах, очікувала "більш кваліфікованої роботи".

При цьому Пєсков пов'язав публікацію цього розслідування з "успіхами Росії в Сирії, які намагаються замовчувати і інформаційно перебивати".

Також він розкритикував журналістське співтовариство, яке опублікувало розслідування і заявив, що воно "фінансується ворогами Росії".

Як відомо, 3 квітня десятки світових ЗМІ одночасно опублікували величезне розслідування, в якому розкривається причетність багатьох світових лідерів і відомих людей з різних професій до приховування величезних сум грошей в офшорних компаніях.

Серед них, крім інших, опинилися президент України Петро Порошенко і Росії - Володимир Путін.

Окрема увага приділяється російському віолончелісту і близького друга Путіна Сергію Ролдугіну. Згідно з розслідуванням, він є номінальним власником багатомільярдної бізнес-імперії Путіна і його оточення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування