Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ОЕСР вимагає від Панами впровадити міжнародні стандарти прозорості

Середа, 6 квітня 2016, 00:00

Організація економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР) висловила Панамі вимогу запровадити міжнародні стандарти, аби запобігти ухиленню від сплати податків.

Така заява прозвучала у вівторок, 5 квітня, у Берліні, де Меркель провела зустріч з керівниками низки міжнародних фінансових та економічних організацій, пише dw.com.

"Панама є останнім великим ухильником, який все ще дозволяє ховати офшорні активи від податкових та правоохоронних органів", - наголосив у Берліні генеральний секретар ОЕСР Анхель Гурріа. Його слова наводить агенція dpa.

При цьому в ОЕСР переконані, що Панама не виконала взяті на себе зобов'язання дотримуватися міжнародних стандартів прозорості. "Панама має привести свої справи до ладу, невідкладно запровадивши ці стандарти", - зауважив Гурріа.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель, у свою чергу, заявила, що офшорний скандал дав нагоду з'ясувати, чи кримінальне законодавство в сфері ухилення від сплати податків є достатнім.

Водночас у Франції заявили, що повернуть Панаму до чорного списку країн, які не відповідають міжнародним стандартам податкової прозорості, на що Панама пообіцяла "відплату".

Як відомо, із однієї з найбільш засекречених компаній світу – панамської юридичної фірми Mossack Fonseca - просочилися 11 мільйонів документів.

Завдяки масштабному витоку конфіденційних документів стало відомо, як багаті та впливові особи використовують офшорні зони, щоб приховати свої статки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...