"Миротворець", який оприлюднив дані журналістів, заявив про закриття сайту

П'ятниця, 13 травня 2016, 10:59

Проект "Миротворець", який опублікував персональні дані журналістів, акредитованих в так званих "ДНР/ЛНР", оголосив про своє закриття.

Це випливає з повідомлення, розміщеного на сайті.

"Беручи до уваги реакцію, яку викликала публікація списку журналістів, акредитованих терористичною організацією "ДНР", вимогами уповноваженої з прав людини Лутковської, а також вічно стурбованого і стурбованого Євросоюзу, а також антиукраїнськи налаштованих журналістів України на чолі з заступником міністра інформаційної політики Поповою, центр "Миротворець" прийняв непросте рішення про закриття сайту", – йдеться в повідомленні.

Відзначається, що наразі "співробітники центру проводять архівування всієї наявної інформації, яка пізніше буде викладена у відкритий доступ так, що будь-який бажаючий зможе її завантажити і розгорнути локально на своєму комп'ютері".

 
скрін-шот

Як відомо, сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих в так званих "ДНР/ЛНР". У цій базі даних міститься 4068 імен.

Журналістська спільнота, представники Євросоюзу, омбудсман Валерія Лутковська висловили обурення такими діями.

Лутковська закликала СБУ та МВС вжити заходів для блокування доступу користувачів на території України до цього інтернет-ресурсу.

У середу прокуратура Києва почала розслідування відносно публікації на сайті "Миротворець".

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування