Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нищук: Джамала отримає звання "народної"

Неділя, 15 травня 2016, 15:56
Нищук: Джамала отримає звання народної

Міністр культури Євген Нищук припускає, що переможницю конкурсу Євробачення-2016 співачку Джамалу нагородять званням "Народна артистка України".

Таку думку 15 травня Нищук висловив у Facebook. 

"Вже переговорили з колегами, готуємо документи від Мінкультури на отримання Джамалою звання - народна артистка. Бо, хто б як не ставився до таких нагород, а це невеликий комплімент від держави, символічна, але приємна подяка", - зазначив Нищук.

Згодом глава Мінкульту видалив зазначений допис, а в ефірі телеканалу "112" зазначив: "Є природнім, коли є загальнонародний, міжнародний успіх митця, і наше відомство (Мінкульт) може клопотати про звання (народного артиста)".

"Сам указ про звання надається адміністрацією президента, президентом України", - додав він і зазначив "Поки що іншої форми невеличкого "державного компліменту" за великий успіх у нас немає". 

Причиною видалення поста в Facebook Нищук назвав небажання перемикати всю увагу медіа з факту перемоги Джамали на присвоєння звання: "Усі лише про це і говорять, а в цій історії з перемогою це не найголовніше".

У прес-службі Мінкультури повідомили, що питання про можливе присвоєння звання співачці обговорюється в АП і більше інформації про це буде через кілька днів.

Як відомо, напередодні у Стокгольмі на конкурсі Євробачення перемогу здобула Україна з піснею у виконанні Джамали про депортацію кримських татар "1944". 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: