Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Конфлікт з "Миротворцем": Стець звинуватив свою заступницю в самопіарі

Понеділок, 16 травня 2016, 12:10

Міністр інформаційної політики Юрій Стець звинуватив свою заступницю Тетяну Попову, яка захищала журналістів у конфлікті з проектом "Миротворець", у самопіарі.

Про це він написав у своєму Facebook.

"Таню, ми не маємо права використовувати інформаційні волонтерські організації для власного піару. Це, на жаль, відбулось. Власне, як і прикриватись у своїх заявах журналістами. Це теж відбулось", – написав він.

Стець наголосив, що позиція Попової є її особистою думкою і не відображає офіційного ставлення Міністерства інформполітики:

"І хоча наговорене за цей час є лише твоєю, а не офіційною позицією МІП, варто було б вибачитись. Ок, я зроблю це за тебе. Отже, хочу принести вибачення всім патріотам, інформаційним волонтерам. Всім тим, кому коментарі Тетяни Попової видалися зневажливими", – пише він.

Водночас сама Попова повідомила у Facebook, що отримує численні погрози на свою адресу.

Вона зазначила, що має намір написати заяву в поліцію і надати скани всіх погроз.

Попова висловила припущення, що конфлікт, пов'язаний із "Миротворцем", тобто публікація бази журналістів, акредитованих в так званій "ДНР", був інспірований ззовні:

"Інформація була надана представникам патріотичного руху, які не дуже розбираються в тому, як працюють міжнародні медіа, і які вирішили на підставі наявних у них баз оголосити іноземних кореспондентів "посібниками терористів", – зазначає заступниця міністра.

"І тому мені здається, що листи з прокляттями пишуть мені, як цілком реальні люди, які не розібралися в ситуації, так і боти з України і ззовні, а ось якщо будуть якісь провокації і спроби ці загрози реалізувати - вони будуть інспіровані ззовні", – додає вона.

Як відомо, сайт "Миротворець" опублікував персональні дані журналістів українських та західних ЗМІ, акредитованих в так званих "ДНР/ЛНР". У цій базі даних міститься 4068 імен.

Журналістська спільнота, представники Євросоюзу, омбудсман Валерія Лутковська висловили обурення такими діями.

Лутковська закликала СБУ та МВС вжити заходів для блокування доступу користувачів на території України до цього інтернет-ресурсу.

11 травня прокуратура Києва почала розслідування відносно публікації на сайті "Миротворець".

13 травня проект "Миротворець" оголосив про своє закриття.

Заступник міністра інформаційної політики Тетяна Попова виступила на захист журналістів, однак висловилася проти припинення діяльності сайту "Миротворець".

Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: