Кива вирішив судитися з Саакашвілі

Четвер, 19 травня 2016, 15:33
Кива вирішив судитися з Саакашвілі

Колишній начальник Департаменту протидії наркозлочинності Нацполіції Ілля Кива має намір подати в суд у зв'язку із звинуваченнями на свою адресу з боку одеського губернатора Міхеіла Саакашвілі.

Про це він сказав в четвер на прес-конференції в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Стосовно заяв на мою адресу – однозначно буде судовий розгляд", – сказав він.

Разом з тим, Кива не уточнив, щодо яких саме звинувачень в його адресу і до кого саме буде подано позов, однак пізніше поскаржився на заяви глави Нацполіції Хатії Деканоідзе.

"Всі заяви про бездіяльність департаменту, про хаос, від голови Нацполіції безпідставні.... усі заяви щодо мене як нібито кримінального авторитета, корупціонера – це плювок", – сказав він.

За словами Киви, образи на свою адресу він розцінює як образу всього ветеранського руху.

"Цей бруд повинен мати або доказову базу, або повинна бути відповідальність", – додав він.

У свою чергу присутній на прес-конференції адвокат Олексій Шевчук уточнив, що мова йде про позов до Саакашвілі.

"Ми (адвокатська компанія – ред.) прийняли пропозицію звернутися з позовом до пана Саакашвілі. Будемо вимагати спростування інформації про те, що Ілля є кримінальним авторитетом", – сказав він.

Він уточнив, що позов буде поданий поточного тижня або на початку наступного. За словами юриста, необхідно зібрати відеодокази, які є у телеканалів, які транслювали виступ голови Одеської ОДА, під час якого прозвучали звинувачення.

Співвідповідачами в позові будуть ЗМІ, зокрема, телеканали, які показали ролик – виступ Саакашвілі з висловлюваннями на адресу Киви.

Як відомо, 17 травня Саакашвілі назвав Киву "кримінальним авторитетом у формі міліції". За словами голови ОДА, Кива лобіював інтереси одних фармвиробників у збиток іншим.

У четвер Кива підтвердив, що його звільнили з Нацполіції і перевели на роботу в МВС уповноваженим у справах ветеранів АТО.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News