Луценко віддав військовій прокуратурі справи деяких посадовців Януковича

Понеділок, 23 травня 2016, 23:07

Генпрокурор Юрій Луценко передав справи деяких колишніх високопосадовців так званого санкційного списку ЄС із Управління спецрозслідувань ГПУ до Військової прокуратури.

Про це повідомив Громадському ТБ сам Луценко.

За його словами, було передано 4-5 прізвищ із санкційного списку, які "треба оперативно зробити частиною статті 255 владного ОЗУ (організованого злочинного угруповання - ред.) часів Януковича".

Водночас, Луценко не уточнив, які саме "санкційні прізвища" передали до військової прокуратури.

Раніше прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган повідомила, що Луценко передав до військової прокуратури усі справи так званого санкційного списку із 16 осіб.

Однак, 21 травня Юрій Луценко пообіцяв адвокатам родин Небесної Сотні, що до військової прокуратури передадуть справи виключно екс-голови Нацбанку Сергія Арбузова та олігарха Сергія Курченка.

"Справи Арбузова і Курченка передаються заступнику військового прокурора Жербицькому. Справи по іншим високопосадовцям лишаються в УСР", — йдеться у повідомленні "Адвокатської дорадчої групи" у Facebook.

Начальник управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що генпрокурор йому ще не пояснив, чим зумовлене таке рішення. "Зустріч з Луценком у мене призначена на завтра в Управлінні спецрозслідувань", — додав він.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування