Рада Європи закликала Україну успішно завершити судову реформу

Четвер, 26 травня 2016, 20:32

Рада Європи стоїть на боці України і її народу і підтримує кроки щодо створення повністю незалежної, ефективної та професійної судової системи.

Про йдеться у заяві генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда.

"Оскільки ми досягли середини здійснення плану дій Ради Європи для України, я користуюся цією можливістю, щоб вітати прогрес, досягнутий Україною у напрямі реформування судової системи, щоб гарантувати її незалежність, ефективність та відповідальність. Ефективне здійснення всеосяжного і комплексного реформування сектору правосуддя - це довгострокова і непроста робота для будь-якої країни. Тому я ціную відданість України у реформуванні сектору юстиції відповідно до європейських стандартів", - йдеться у заяві.

Ягланд відзначає значний прогрес у розвитку оновленої правової бази для судових органів і прийняття стратегічних документів, таких як закони про прокуратуру, про антикорупційне агентство, поліцію і державне бюро розслідувань.

"Вони можуть прокласти дорогу для подальших необхідних структурних і процедурних змін у системі правосуддя. Рада Європи готова продовжити і без того активну підтримку цього процесу, спираючись на свій досвід і поради. Ефективне функціонування новостворених антикорупційних інституцій, подальше вдосконалення системи безоплатної юридичної допомоги, ефективне функціонування, а також вдосконалення виконання національними судами постанов і рішень ЄСПЛ, мають вирішальне значення", - зазначив Ягланд.

Генсек Ради Європи закликав українську владу вжити всі необхідні кроки, щоб довести судову реформу до успішного завершення, згідно з очікуваннями українського народу і відповідно до європейських стандартів.

"Необхідний подальший прогрес для досягнення стабільності в країні і відновлення громадської довіри до судової системи. Судова реформа є передумовою для успішного проведення реформ в інших сферах, таких як економічне зростання і перспективи для іноземних інвестицій", - підкреслив він.

Ягланд також відзначив, що досягнуті результати треба закріпили в Конституції, яка повинна стати основою національної єдності.

"Процес реформування потребує міцну конституційну основу. Тому прийняття проекту змін до Конституції, підготовленого конституційною комісією і представлений президентом Порошенко у Верховну Раду, є важливим і вирішальним кроком на шляху до успішної реформи", - відзначив він.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News