Суд взяв під варту росіянина - головного фігуранта справи "2 травня" в Одесі

Неділя, 29 травня 2016, 16:09
Суд взяв під варту росіянина - головного фігуранта справи 2 травня в Одесі

В Одесі Київський райсуд взяв під варту громадянина Росії, якого звинувачують у скоєнні масових заворушень у місті 2 травня 2014 року.

Як повідомили  у суді, головний фігурант у резонансній справі "2 травня" рішенням Малиновського райсуду Одеси був звільнений з-під варти під домашній арешт 27 травня.

"За даними слідства, 26 травня підозрюваний, який є громадянином РФ, за допомогою месенджера "Viber", надіслав свідку у справі "2 травня" повідомлення з погрозами вбивства такого змісту: "Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід і я вийду на свободу, чекай в гості", - йдеться у повідомленні. 

Адресат повідомлення вищевказані погрози вбивством сприйняв реально, а органами досудового слідства зазначені дії кваліфіковано за ч. 2 ст. 129 КК України - "погроза вбивством з мотивів національної нетерпимості".

Як відомо, 28 травня Малиновський райсуд Одеси ухвалив рішення випустити під домашній арешт одного з обвинувачених у справі про події 2 травня, росіянина Євгенія Мефедова. Однак Мефедов залишився під вартою.

Як повідомив глава одеського "Правого сектора" Сергій Стерненко, росіянин був затриманий в рамках нового кримінального провадження.

За даними ЗМІ, Мефедову інкримінують загрозу життю основному свідкові обвинувачення Олександру Посміченку (ст. 129 КК України).

2 травня 2014 року в Одесі в ході масових заворушень загинули 48 осіб, понад 200 зазнали поранень. Більшість жертв трагедії загинули в Будинку профспілок. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування