Геращенко: Росія прагне розвалити "мінський формат"

П'ятниця, 6 травня 2016, 19:58
Геращенко: Росія прагне розвалити мінський формат

Влада Росії незадоволена мінським форматом переговорів і прагне його розвалити.

Про це у своїй колонці на "Українській правді" написала перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі в Мінську Ірина Геращенко.

Вона нагадала, що у грудні минулого року щодо Росії Європа продовжила дію санкцій.

"Саме тому Москва так незадоволена мінським форматом і прагне його розвалити чужими руками, позбутися учасників груп, дискредитувати нашу роботу", - написала вона.

За словами Геращенко, наразі головним є змусити Росію виконувати зобов'язання.

"Адже питання не в форматі, а виключно в безвідповідальності РФ. Агресивна і деструктивна позиція Москви сьогодні, по суті, заблокувала нормальну роботу Радбезу ООН, ОБСЄ, інших міжнародних організацій і робить безрезультатними будь-які міжнародні майданчики: чи то в Мінську, чи то  в Нью- Йорку чи у Відні". – написала вона.

"Тому питання стоїть не так в пошуку нових форматів чи розширенні нормандського формату та мінських груп, як в іншому: як примусити РФ шанувати норми міжнародного права і виконувати взяті на себе зобов'язання", - додала вона.

Як відомо, представник України в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонід Кучма вважає, що виконання Донецьком і Луганськом домовленостей про обмін заручників залежить від Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування