Панамські папери-2: Колесніков і брат Ахметова вивели "Конті" в офшор

Понеділок, 9 травня 2016, 22:45
Панамські папери-2: Колесніков і брат Ахметова вивели Конті в офшор

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів оприлюднив базу даних з понад 200 тисяч офшорних компаній, зареєстрованих через Mossack Fonseca.

Це дані з сайту Offshore Leaks, які були отримані з витоку так званих Panama Papers.

База даних побудована лише на частині документів, які були витоком даних з панамської компанії Mossack Fonseca, які та реєструвала в офшорах.

В офшор була виведена кондитерська компанія "Конті", бенефіціарами якої є брат Рината Ахметова - Ігор та екс- депутат, член Опозиційного блоку, яку там називають "опозиційним прем'єром" - Борис Колесніков. Вона була зареєстрована у грудні 2014 року у Британських Віргінських островах.

 

Крім Ахметова та Колеснікова, бенефіціарами вказані дружина Колеснікова – Світлана, екс-регіонали Сергій Кий та Юрій Чертков, син донецького бізнесмена Михайла Ляшка – Вячеслав, а також дружина покійного ген директора ФК Шахтар Жигана Такташева – Раїса з дітьми Ельмірою та Ренатом.

У базі даних можна побачити всі 26 офшорних компаній, зареєстрованих на сина екс-прем'єра Миколи Азарова -  Олексія. Всі фірми зареєстровані у 2012 році, коли його батько був прем’єром.

 

Крім того, в документах є офшори, зареєстровані на Петра Порошенка,  Бориса Ложкіна, Павла Лазаренка, Геннадія Труханова, який значиться як громадянин Росії.

 
Порошенко
Офшори Труханова, який підписаний як російський громадянин
Офшори Труханова, який підписаний як російський громадянин

Також у документах вказаний Олександр Клименко, який є бенефіціаром компанії PROVECO SERVICES LIMITED зареєстрованої ще в 1995 році на Британських Віргінських островах. Клименко - колишній депутат від Нашої України-Народної Самооборони у ВР четвертого скликання  з 2007 по 2012 рік. З  жовтня 2013 - голова УНП.

 

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування