У Криму судитимуть екс-голову партії "Русский блок" за вимагання

Середа, 1 червня 2016, 07:30

Російські слідчі органи в окупованому Севастополі передали до суду матеріали кримінальної справи стосовно колишнього голови партії "Русский блок" Геннадія Басова.

Про це повідомляє Крим.Реалії.

Басова звинувачують у зловживанні службовим становищем і вимаганні.

Повідомляється, що Басов, будучи директором державного унітарного підприємства "Спеціалізована служба з питань похоронної справи, "вирішив отримати вигоду від підприємців за здійснення ними комерційної діяльності на території кладовища П'ятого кілометра Балаклавського шосе. В разі відмови керівник підприємства погрожував чинити незаконні й необгрунтовані перешкоди у веденні бізнесу".

Із грудня 2015 року по лютий 2016 року проти Геннадія Басова було порушено чотири кримінальні справи за підозрою в отриманні хабара, поєднаного з вимаганням, у великому розмірі. На весь час слідства він перебував під вартою.

Соратники Басова з минулої політичної діяльності вважають, що російські слідчі органи влаштували провокації.

Адвокат колишнього голови партії "Русский блок" Геннадія Басова заявив після його затримання, що "ініціювання кримінальних справ пов'язане з його бажанням ліквідувати корупційні схеми, що є в місті", а "висунуті проти його підзахисного звинувачення незаконні й необгрунтовані".

Навесні 2014 року Басов і його партія брали активну участь у так званій "російській весні", активно допомагаючи захопленню севастопольських офіційних установ і організації блокпостів.

У травні 2014 року діяльність партії "Русский блок" на території України була заборонена.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News