Найєм хоче, щоб ТСК першими допитала Ляшка й Тимошенко

Середа, 1 червня 2016, 13:35

Депутат БПП Мустафа Найєм звинувачує лідера фракції "Батьківщина" Юлію Тимошенко в виведенні коштів через офшори.

Про це він заявив у Верховній Раді під час обговорення проекту постанови про утворення тимчасової слідчої комісії ВР з питань розслідування фактів, оприлюднених у ЗМІ щодо використання офшорних компаній президентом Петром Порошенком та іншими владними особами.

"Ми пропонували створити комісію – нам відмовили в цьому… Але чомусь зареєстрували пана Ляшка… Він хоче стати головою цієї комісії, – зазначив Найєм.

"Я хочу, щоб пан Ляшко був першим, хто дасть свідчення цій комісії, за які кошти він перелітав літаками Ріната Ахметова по його заводах", – заявив він.

"В цю комісію входять представники фракції Юлії Тимошенко. Я хочу щоб Тимошенко першою дала свідчення, які 200 мільйонів доларів вона перераховувала на компанію Somolli Enterprises на офшорах", – заявив він.

Депутат БПП також хоче, "щоб усі ті люди, які є зараз у списках Партії регіонів, їхній "чорній бухгалтерії", були першими, кого пан Ляшко свідомо запросить дати свідчення".

Він закликав Службу безпеки України та Національне антикорупційне бюро оприлюднити дані про "чорну бухгалтерію" партії колишнього президента-утікача Віктора Януковича:

"Я зараз звертаюся до СБУ і до Антикорупційного бюро. Будь ласка, у вас є вся інформація щодо "чорної бухгалтерії" Партії регіонів. Після того, що сталося в нашій країні, – це злочин".

"Якщо ви боїтеся таємниці слідства, треба було спочатку зробити слідство, а потім говорити, що є документи. Якщо ці документи є – не запрошуйте людей до торгівлі політичної, оприлюднюйте факти. Люди мають знати, хто співпрацював зі злочинним режимом. Інакше це торгівля", – заявив Найєм.

Він також звернувся до людей: "Не будьте дурнями. Ви вже 20 років бачите, як ці політичні партії за великі гроші, за сотні мільйонів доларів, проплачують рекламу на телебаченні, сплачують вам гречку, рекламу на вулицях, сплачують свої перельоти – і ви, як дурні, продовжуєте за них голосувати, а потім очікуєте від них реформ".

"У цій країні політика – найбільший бізнес. Віддавати політикам зараз розслідувати корупцію – це смішно. Я сподіваюся, що ці люди, які зараз входять у цю тимчасову комісію, не будуть нехтувати своїм голосом – і проголосують за те, щоб у країні біло створено антикорупційний суд, який дійсно має цим займатися – не пан Ляшко, не депутати, а слідчі органи і суд", – заявив депутат.

Найєм хотів би, щоб Ляшко підтримав створення Держбюрю розслідувань і Нацагенції з запобігання корупції, які будуть відслідковувати доходи всіх фракцій.

"Завтра на всіх трибунах будуть кричати про одну корупцію – корупцію президента. Це так і буде. Але вони будуть мовчати про себе", – сказав депутат.

"Ми не проти говорити про президента, ми у президентській фракції говоримо про це – і про це треба більше сміливості, ніж бути в опозиції, але ми це робимо. А Ви про себе не кажете, пане Ляшко. І "Батьківщина" не каже про це", – обурився Найєм.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News