Грицак образився, що не всі повірили в затримання французького терориста

П'ятниця, 10 червня 2016, 11:28

Голова СБУ Василь Грицак образився, що повідомлення СБУ про затримання француза, який планував серію терактів у Франції під час відкриття "Євро-2016", викликали у декого сумніви.

Про це він заявив у п'ятницю під час відкриття своєї першої громадської приймальні в Одесі.

"Було прикро чути звинувачення у тому, що "зробили постанову, постановочне питання, знайшли француза, дали йому вибухівку – вивозь, а ми тебе впіймаємо", – сказав він.

Грицак повідомив, що найближчим часом в Україну приїдуть фахівці з Генпрокуратури Франції і що 7 червня від них надійшло клопотання про надання правової допомоги у цій справі. За його словами, французи братимуть учать у процесуальних слідчих діях з затриманим.

"Я думаю, що тоді вони переконаються у тому, що ми дійсно не жартуємо, бо з такими речами просто не жартують. Ми дійсно попередили серію терористичних актів у Франції", – сказав він.

Грицак додав, що у затриманого було вилучено 125 кг тротилу, 5 автоматів Калашникова, 5400 набоїв, більше 100 електродетонаторів, два РПГ7 і 18 снарядів до них.

"Ви уявляєте, які руйнування і людські жертви могли б наступити у випадку застосування такої кількості вибухівки будь-де?" – запитав він.

Як відомо, раніше в СБУ заявили, що правоохоронці затримали в Ягодині громадянина Франції, який міг бути причетний до підготовки біля 15 терактів у Франції до Чемпіонату Європи з футболу.

Французькі слідчі у відповідь заявили, що поки не мають підстав вважати затриманого терористом і вважають, що він лише контрабандист.

У свою чергу СБУ опублікувала фрагменти телефонних розмов, у яких француз розповідає про наміри здійснити теракти.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування