Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

РФ готує снайперів із жінок-ув'язнених колонії – розвідка

П'ятниця, 10 червня 2016, 14:55

Розвідка заявляє про підготовку російськими інструкторами снайперських підрозділів з жінок-ув'язнених виправної колонії в Сніжному на Донеччині.

Про це на брифінгу в п'ятницю в Києві розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький.

Розвідники відзначають "низький рівень укомплектованості підрозділів російсько-окупаційних військ, в окремих випадках – на 50%.

"Одним із шляхів вирішення проблеми комплектування російсько-окупаційних військ за фахом "снайпер" стала підготовка та залучення до такої діяльності жінок, які відбувають покарання в Сніжнянській виправній колонії", – сказав Скібіцький.

За його словами, цим займаються інструктори Збройних сил Росії.

У ГУР відзначають, що ситуація в зоні АТО залишається складною.

"На високому рівні зберігається середньодобова інтенсивність провокаційних обстрілів противника позицій українських військ. Загалом за тиждень здійснено 285 обстрілів та штурмових дій. При цьому противник відновив обстріли по наших силах зі 152-мм артилерійських систем", – сказав Скібіцький.

Втрати противника за тиждень становлять 10 осіб загиблими та понад 20 пораненими.

Ворог також продовжує вести активну повітряну розвідку: за поточний тиждень зафіксовано 20 вильотів БПЛА, 2 з них – з території Росії.

Розвідники заявляють, що Росія використовує повітряний простір Білорусі для спостереження за військовими об'єктами в Україні.

"За даними ГУР Міноборони, для контролю та уточнення даних про військові об'єкти на території України, Польщі, Литви й Латвії... у повітряному просторі Білорусі було проведено комплексну розвідувальну операцію із залученням літаків-розвідників Іл-20 і Су-24МР зі складу повітряно-космічних сил РФ", – повідомив Скібіцький.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування