Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У центрі Києва - "Марш рівності": поліції більше за учасників

Неділя, 12 червня 2016, 10:17
У центрі Києва - Марш рівності: поліції більше за учасників
О.Ситник

У центральній частині Києва проходить "Марш рівності" за права ЛГБТ-спільноти.

Участь у цьогорічній акції беруть кілька сотень учасників, у присутніх - українська символіка та "райдужні" прапори.  На заході присутні політики і дипломати, депутати Європарламенту, зокрема Ребекка Хармз. 

Територія біля місця збору учасників заходу оточена поліцією, біля будівлі університету ім.Т.Шевченка на вул. Володимирській чергують кілька поліцейських автобусів. Вулиці, прилеглі до місця проведення маршу, перекрито

Як зазначають очевидці маршу,  кількість учасників заходу - найбільша за часи проведення  подібних акцій в Україні. 

На заході також присутні противники "Маршу рівності", які прийшли з плакатами "Київ проти параду" і т.п. Активістів оточує поліція і відводить на тротуари. Правоохоронці з обох сторін супроводжують колону учасників акції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

 
 
 
 
 
 

Як повідомляє кореспондент УП з місця події, один з присутніх на місці заходу чоловіків вирвав в іншого учасника акції український прапор з вимогою його "не оскверняти". Після цього представники поліції затримали чоловіка та відвели до чергових автобусів. 

 
Чоловіка, який  вирвав прапор України в одного з учасників заходу, поліція на руках винесла з місця події. 
Усі фото - Роман Кравець, Ольга ситник
Місце збору учасників
Місце збору учасників "Маршу рівності" станом на 10:00.
 
 
Фото з Твіттера
 
 

Після завершення акції близько 10:30 на учасників заходу чекали автобуси біля станції метро,  якими організатори відвозили  їх з центру міста.

Як відомо, старт Маршу Рівності заплановано на 10:00, він пройде  від головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка до станції метро "Льва Толстого".

Під час організації цьогорічного маршу було вжито безпрецендентні заходи безпеки: заявлена кількість правоохоронців для забезпечення безпеки  становила 6.5 тис. осіб, на територію, визначену для маршу, пропускали через металошукачі та за попередньою реєстрацією, пропуск на територію для участі у марші тривав лише до 10:00. 

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування