Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Збірній Росії загрожують санкції через бійку фанатів на матчі з Англією

Понеділок, 13 червня 2016, 07:19

Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відкриє дисциплінарне провадження через зіткнення уболівальників, які відбулися під час матчу  між збірними Англії та Росії на стадіоні у Марселі.

Про це пише DW.com.

Росії можуть загрожувати серйозні санкції, оскільки саме російські фанати спровокували заворушення на стадіоні, напавши на сектор з англійськими уболівальниками. Після того, як збірна Росії зрівняла рахунок наприкінці матчу, російські фанати почали жбурляти різні предмети у бік одного з секторів з англійцями, а потім прорвались до них через кордон стюардів.

Англійські фани натомість здебільшого рятувались втечею у напрямку виходів зі стадіону. Конфлікт вдалося погасити після втручання стюардів.

Напередодні матчу в Марселі в масштабних зіткненнях брали участь кілька сотень російських і англійських уболівальників. За даними французької поліції, як мінімум 31 людина поранена, четверо з них перебувають у важкому стані. Один з постраждалих англійців знаходиться у вкрай важкому стані. Також під час зіткнень постраждали троє поліцейських.

Як повідомлялось, в результаті зіткнень між футбольними вболівальниками були затримані десять осіб, у тому числі росіяни. Двом російським футбольним уболівальникам пред'явлено адміністративні звинувачення.

Міністр спорту РФ президент Російського футбольного союзу (РФС) Віталій Мутко заявив, що бійок на трибунах відразу після матчу Англія-Росія не було.

Під час проведення попереднього Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році в Україні та Польщі через заворушення, які влаштовували російські вболівальники, на Федерацію футболу Росії були накладені серйозні санкції УЄФА, включаючи штрафи.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування