Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Призначення нової ЦВК відкладуть, якщо не буде голосів

Понеділок, 13 червня 2016, 14:43

Голова Верховної Ради Андрій Парубій не виключає, що 16 червня депутати призначать нових членів Центральної виборчої комісії.

На запитання щодо можливості призначення нового складу Центрвиборчкому в четвер він зазначив:

"Процедура по ЦВК така: спочатку парламент своїм рішенням зупиняє повноваження колишніх членів Центральної виборчої комісії. Потім буде ставитися на голосування кожен із кандидатів, який поданий президентом на розгляд парламенту".

"Голосування буде йти по кожному кандидату, кожен із кандидатів матиме можливість виступити з головної трибуни країни і розповісти про себе чи сказати про свої плани в Центральній виборчій комісії", – зазначив Парубій.

"Після того, як будуть проголосовані усі кандидати, ті з них, які набрали більшість голосів, – по них рішення і буде передано на підпис президенту", – пояснив він.

"Цей розгляд триватиме не так коротко, це займе певний час – і головне питання, яке стоїть перед нами, щоб ми змогли цей перелік законопроектів, які стоять на цей тиждень, фізично вмістити в порядок денний", – наголосив спікер.

За словами Парубія, "якщо в середу на комітеті у нас буде загальна підтримка і узгодження, у четвер ми поставимо його на розгляд".

"Якщо не буде політичного узгодження, ми будемо це питання переносити, бо найбільша небезпека, в якому ми можемо потрапити, – що ми звільнимо колишніх членів ЦВК, а нових не оберемо", – сказав він.

Тому Парубій сподівається на "якісну роботу" комітетів і фракцій.

Разом із цим спікер висловив сподівання, що в четвер розпочнеться реформа Верховної Ради. Він також не виключив, що парламент запровадить люстрацію суддів Конституційного Суду.

Між тим, представник фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що його соратники не голосуватимуть за призначення членів ЦВК, бо "жодна" їхня пропозиція не врахована, хоча "Опоблок" запропонував президенту 6 кандидатів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, Юлія Тимошенко на брифінгу заявила, що "Батьківщина" наполягатиме на повторному внесенні кандидатур до складу ЦВК, бо запропонований перелік кандидатів включає лише представників трьох фракцій, а не всіх.

"Це означає, що ЦВК готується для наступних фальсифікацій виборів – парламентських, президентських, місцевих виборів", – вважає Тимошенко.

Вона зазначила, що "Батьківщина" пропонуватиме до складу ЦВК кандидатуру Жанни Усенко-Чорної, повідомляє прес-служба партії.

Олена Рощенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування