Пожежа у Солом'янському суді зірвала наміри НАБУ

Понеділок, 13 червня 2016, 17:04

Затримка відновлення роботи Солом'янського суду Києва, де вночі була пожежа, матиме негативний вплив на якість та швидкість досудових розслідувань НАБУ.

Про це йдеться у повідомленні відомства у понеділок.

Вказується, що у цьому суді  знаходилося близько 150 процесуальних клопотань від детективів НАБУ, "щодо яких ще не було винесено рішення або рішення було винесено, проте не було виготовлено відповідної ухвали". Протягом понеділка відомство "офіційної інформації щодо неможливості розгляду вже поданих клопотань з боку суддів Солом’янського суду" не отримувало.

"Крім того, до Солом’янського районного суду м. Києва детективами НАБУ та прокурорами САП було скеровано два обвинувальні акти. На даний час доля матеріалів проваджень з’ясовується", - сказано у повідомленні.

В НАБУ зазначили, що у понеділок детективи "планували подати на розгляд більш ніж десять клопотань, два з яких мали особливе значення".

"Через пожежу план слідчих дій (обшуків) було зірвано, що змусить слідчих змінити тактику ведення розслідування" – повідомили у НАБУ.

У відомстві вказали, що у штатному режимі суд Солом’янського району міста Києва щоденно розглядав по декілька процесуальних клопотань, які стосувалися досудових розслідувань НАБУ.

"Із початку 2016 року усього їх було розглянуто більше тисячі", - сказано у повідомленні.

"Антикорупційне бюро закликає усі служби, задіяні у розслідуванні та усуненні наслідків пожежі у Солом’янському суді, вжити заходів для якнайшвидшого відновлення його роботи. У разі, якщо нормальна робота суду не буде поновлена найближчим часом, це матиме негативний вплив на якість та швидкість досудових розслідувань НАБУ", - сказано у повідомленні.

Також у відомстві наголосили, що пожежа "не зупинить НАБУ у розслідуванні корупційних злочинів, проте окремі процесуальні дії можуть бути відтерміновані".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування