ВККС перенесла відсторонення судді, який засуджував Автомайдан

Середа, 15 червня 2016, 14:12

Вища кваліфікаційна комісія відклала розгляд питання про відсторонення судді Києво-Святошинського районного суду Київської області Владислава Лысенко.

Про це йдеться у повідомленні ВККС за підсумками засідання, яке відбулося у вівторок.

"Комісія відклала розгляд питання про відсторонення Лисенка Владислава Вікторовича від посади судді Києво-Святошинського районного суду Київської області", - сказано в повідомленні.

На прохання "Української правди" уточнити причини такого рішення, у прес-службі ВККС зазначили, що таке рішення приймається у нарадчій кімнаті.

"Комісія розгляне це питання, як тільки буде наступне засідання щодо відсторонення", - зазначили у прес-службі.

Як відомо,  суддя Лисенко обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 375 Кримінального кодексу України, а саме у постановленні завідомо неправосудної постанови про притягнення особи до адміністративної відповідальності за статтею 1222Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Лисенко був одним з суддів, які вели справи Автомайдану і забирали водійські права за сфабрикованими рапортами і протоколами.

29 січня 2014 року він виніс незаконне рішення про позбавлення прав активіста "Автомайдану", який брав участь в автопробігу до резиденції президента Віктора Януковича у Межигір'ї.

При цьому активіст "Автомайдану" довів, що у вказаний час знаходився у зовсім іншому місці і в автопробігу участі не брав.

У березні 2014 року суд апеляційної інстанції задовольнив його скаргу і скасував рішення судді Лисенка про позбавлення його водійських прав.

Тим не менше, суд виправдав цього суддю.

Оксана Коваленко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News