Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пашинський провів закон про спецконфіскацію через свій комітет

Середа, 15 червня 2016, 16:52
Пашинський провів закон про спецконфіскацію через свій комітет

Комітет Верховної Ради, який очолює нардеп від НФ Сергій Пашинський, рекомендував парламенту прийняти законопроект про зарахування у бюджет майна екс-чиновників до вироку суду.

Про це повідомляють джерела "Української правди" у середу.

За наданою інформацією, законопроект №4811, який підтримав комітет Пашинського у середу, дублює законопроект №4057, який раніше був відхилений у комітеті законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності (очолює комітет нардеп від "Батьківщини" Андрій Кожемякін). Одним із авторів законопроекту №4057 був саме Пашинський.

Як відомо, прийняття цього законопроекту активно лобіюють представники НФ, зокрема Тетяна Чорновол і Вікторія Сюмар.    

Комітет Кожемякіна у своєму висновку рекомендував зняти з розгляду цей законопроект, оскільки він може спричинити порушення презумпції невинуватості.

Зокрема у висновку комітету вказується: "беручи до уваги позицію Генерального директорату з прав людини і верховенства права Директорату з прав людини Ради Європи, Представництва Європейського Союзу в Україні, Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини щодо запропонованих законопроектом новел, зокрема, що "існує ризик того, що провадження, передбачені проектом Закону, у деяких випадках можуть  спричинити порушення презумпції невинуватості"  народні депутати України – члени Комітету та автори законопроекту дійшли висновку, що зазначений проект потребує суттєвого, додаткового доопрацювання".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування