НФ: багато депутатів хочуть повернути гроші Януковичу, а не дати їх на армію

Вівторок, 14 червня 2016, 11:10

Фракція "Народний фронт" вимагає ухвалити законопроект про зарахування у бюджет майна екс-чиновників до вироку суду й за рахунок конфіскованих коштів профінансувати армію.

Це випливає зі слів депутата "Народного фронту" Вікторії Сюмар під час виступу у парламенті.

"Фракція "Народного фронту" сьогодні буде голосувати за закони, які потрібні нам у співпраці з МВФ, аби підтримати прем’єр-міністра, який сьогодні відстоює інтереси України в США для того, щоб Україна отримала підтримку", – заявила вона.

"Але надалі ми вимагаємо, і це наша жорстка вимога – профінансувати оборонне замовлення. Ви знаєте всі дуже добре: в бюджеті оборонне замовлення можливо фінансувати тільки з коштів, які ми заклали з повернення коштів Януковича", – повідомила Сюмар.

За її словами, "через те, що в цьому залі дуже багато людей, які хочуть повернути гроші Віктору Федоровичу, а не дати їх на армію, цього не відбувається – і цей закон не приймається".

"Цей закон, до якого було багато претензій, відкликано. Він буде зареєстрований сьогодні (повторно – ред.), далі в нас в нас є 3 дні. І будьте ласкаві…", – сказала Сюмар.

"За три дні солдати цілі полігони відстоюють і цілі села відвойовують – а нам за три дні можна зробити закон і в середу всі пропозиції внести на комітеті – і в четвер його проголосувати. Це жорстка пропозиція "Народного фронту", – наголосила вона.

Сюмар показала кулю, яку витягли з тіла солдата. "Якщо ми не профінансуємо оборонне замовлення, у нього не буде української кулі, щоб урятувати своє життя", – мотивувала депутат.

"У мене, колеги, питання до нас із вами: а що ми тут робимо для цих людей, які щоденно потерпають від обстрілів", – сказала також вона.

Сюмар зазначила, що лише цієї ночі бойовики 40 разів обстрілювали українських військових із мінометів та артилерії.

"Що ви вночі сьогодні робили, скажіть? Ви спокійно спали? А вони 40 разів зазнавали артилерійських обстрілів. Що вони зараз зранку роблять? Вони стоять на блокпостах і виконують накази керівників, ризикуючи своїм життям. А ви ходите по залу, ви нікого не слухаєте, ви один одного не чуєте", – заявила вона.

"Так війни не виграються. Там йде війна, а ми з вами тут займаємося війнушками: хто з нас красивіше один одного опустить. Там чоловіки, які думають про те, як їм втримати Авдіївку і полігон, який завойовано там, – а ви думаєте, як вам у четвер полетіти в Париж на футбол", – обурилася Сюмар.

Законопроект №4057, який передбачає внесення змін до КПК "щодо особливостей звернення в дохід держави грошових коштів, валютних цінностей, держоблігацій, казначейських зобов'язань України, дорогоцінних металів та/або каміння, інших цінностей та доходів від них до винесення вироку суду", після першого читання зняли з розгляду.

13 червня Юрій Береза заявив, що фракція "Народний фронт" заблокує трибуну, якщо Верховна Рада не підтримає законопроект про громадянську конфіскацію коштів.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування