Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор - Онищенку: вертайтесь, інакше прибуття буде неестетичним

П'ятниця, 17 червня 2016, 14:37

Генеральний прокурор Юрій Луценко гарантує депутату групи "Воля народу" Олександру Онищенку, який проходить у кримінальній справі за 4 статтями, законність слідчих дій і пропонує прибути в Україну добровільно.

Про це він сказав на прес-конференції у п'ятницю в Одесі, відповідаючи на запитання журналістів.  

"Поздоровляючи із успіхом голову Антикорупційного бюро та свого заступника антикорупційного спецпрокурора, я тим не менш задавав їм запитання, чому це все реалізовувалося, знаючи, що Онищенко за день до того вилетів за кордон", – зазначив Луценко.

Він нагадав, що "згідно з обліком прикордонної служби, Онищенко покинув Україну в напрямку Ніцци за день до обшуків, а відповідно і до пред'явлення матеріалів до Верховної Ради".

"Тим не менше можу вам повідомити, що навіть в разі його неповернення в Україну - це не кінець історії. Він знаходиться на території країн ЄС, які підтвердили вірність міжнародним угодам про екстрадицію тих, хто підозрюється в скоєнні тяжких злочинів", – заявив генпрокурор.

За словами Луценка, випадок Онищенка саме такий.

Генпрокурор запевнив, що "особисто гарантує депутату законність розгляду цього питання у Верховній Раді і під час досудового слідства".

"Пану Онищенку пропоную прибути сюди. Якщо він буде ховатися, на жаль, його прибуття буде дуже неестетичним, це не бажано. Я це проходив, і це дуже неприємна процедура", – додав генпрокурор.

Як відомо, у середу НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Серед співучасників злочинів, у яких звинувачується депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, фігурують ще 20 людей.

Валентина Романенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування