Луценко каже, що Онищенко ще з 14 червня у Ніцці

Четвер, 16 червня 2016, 17:26

Генпрокурор Юрій Луценко стверджує, що депутат від "Волі народу" Олександр Онищенко, який перебуває під слідством за підозрою в корупції, ще з 14 червня перебуває у французькій Ніцці.

Про це він заявив у четвер під час брифінгу.

"Він 14 числа відлетів на святкування свого дня народження в Ніццу і це знала Спецпрокуратура, коли проводила обшуки", – заявив він.

Ймовірно, Луценко помилився з причиною від'їзду Онищенка, оскільки, за даними сайту Верховної Ради та інших джерел, у Онищенка день народження 31 березня.

Пізніше в коментарі "Українській правді" Луценко визнав, що помилився. За його словами, Онищенко святкував день народження екс-міністра екології та природних ресурсів Миколи Злочевського.

Генпрокурор також заявив, що розголос про справу Онищенка завадив слідству і змусив подати у Раду звернення про зняття недоторканності з депутата.

"Я не буду поздоровляти вашого колегу (журналіста, який оприлюднив дані про справу Онищенка) Дмитра Гнапа, його напевне поздоровить і подякує сам фігурант. Я можу лише гарантувати пану Онищенку справедливість слідства", – сказав він.

Також Луценко нагадав, що регламент Ради передбачає п'ять днів для Онищенка для висловлення своєї позиції у цій справі і додав, що цю процедуру необхідно дотримати, щоб не ситуація не повернулася як у випадку з депутатом Ігорем Мосійчуком, зняття недоторканності з якого було скасоване судом.

Як відомо, раніше про відліт Онищенка у Ніццу повідомило також і Антикорупційне бюро. Однак ще в середу, 15 червня, голова відомства Артем Ситник стверджував, що Онищенко перебуває в Києві.

У четвер депутат від БПП Сергій Лещенко з посиланням на свої джерела заявив, що фігурант знаходиться у Монако.

Сам Онищенко у коментарі УП та іншим ЗМІ запевнив, що перебуває в Києві.

Як відомо, у середу НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування