Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США сприймають серйозно дані про застосування РФ заборонених бомб в Сирії

П'ятниця, 24 червня 2016, 05:05

Офіційний Вашингтон вважає "дуже серйозними" звинувачення на адресу Росії, що вона застосовує заборонену зброю на літаках під час проведення бойових операцій у Сирії, у тому числі проти груп помірної опозиції та цивільних.

Про це заявив у четвер під час брифінгу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає Укрінформ.

"Ми cприймаємо ці заяви й ці звинувачення дуже й дуже серйозно", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він наголосив, що незалежно від того, яку зброю використовують російський контингент чи урядові війська Сирії, "вони не повинні вражати групи, які борються проти ІДІЛ, або цивільних осіб, що ми бачили в минулому".

Кірбі підкреслив, що Росія і режим Асада "мають бути більш обережними щодо розрізнення терористів, цивільних осіб і сторін домовленості про припинення бойових дій". Цивільні особи не можуть бути цілями або жертвами невибіркового застосування сили, наголосив речник Держдепартаменту США.

Раніше повідомляось, що телеканал RT показав кадри з авіабази Хмеймім в Сирії, на яких один із російських бойових літаків оснащений касетними бомбами.

Вищий комітет з переговорів сирійської опозиції направив генсеку ООН лист із проханням провести розслідування інформації про застосуванні Росією запальних боєприпасів, у тому числі, проти цивільних об'єктів у Сирії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування