Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко: вірю, що Британія залишається в об'єднаній Європі

П'ятниця, 24 червня 2016, 10:53

Президент Петро Порошенко висловив сподівання, що Велика Британія залишиться в об’єднаній Європі і захищатиме спільні європейські цінності.

Про це він пише в п'ятницю у своєму Facebook.

"Вірю, що, незважаючи на результат референдуму, Британія залишається в Об’єднаній Європі і захищатиме спільні європейські цінності", – пише Порошенко.

"Вважаю, що сьогодні нагальний виклик для Європейського Союзу – знайти шлях до сердець євроскептиків, аби не дати жодного шансу опонентам європейського інтеграційного проекту та їх щедрим спонсорам", – зазначає глава держави.

Водночас Порошенко розраховує, що санкції проти Росії як країни-агресора будуть продовжені.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман у свою чергу, зазначив, що сприймає і поважає результати референдуму у Британії, але назвав нинішній день "не найкращим для об'єднаної Європи ".

Водночас він висловив упевненість, що єдність європейських народів все ж буде збережена.

"Ми, українці, залишаємося відданими цим європейським, демократичним цінностям. Ми вистраждали наш європейський вибір і продовжуємо платити за нього високу ціну, захищаючи не тільки наш суверенітет, а й східні кордони Європи. Тому ми і далі будемо боротись за сильну єдину Європу і наповнювати новою енергією євроінтеграційні процеси", – зазначив прем'єр.

Глава МЗС України Павло Клімкін вважає, що Україна відіграватиме важливу роль у майбутньому Європи.

"Зараз Європа в цілому має подолати значні сучасні та майбутні виклики. У цьому бачу важливу роль України", – пише він у Твіттері.

Як відомо, 23 червня на референдумі 51,9% британців проголосували за вихід Великої Британії з Європейського Союзу, а 48,1% - за збереження участі в ЄС.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування