Геращенко: Готуємо жорстку реакцію на декларацію ПАРЄ

Субота, 25 червня 2016, 14:14
Геращенко: Готуємо жорстку реакцію на декларацію ПАРЄ

Українська делегація у ПАСЄ розчарована заявою президента ПАРЄ Педро Аграмунта, який запропонував до розгляду і підтримав заяву щодо "спільних ПАРЄ з РФ цінностей".

Про це заявила нардеп Ірина Геращенко 25 червня у Facebook.

"У п'ятницю в усій красі показав себе президент ПАРЄ іспанець Педро Аграмунт, який протяг на бюро і сам підтримав заяву, що в ПАРЄ спільні з РФ цінності і пора, мовляв, повертати дорогу російську делегацію до страсбурзьких круасанів. Українська делегація не просто розчарована подібним блюзнірством. Голова нашої делегацій Володимир Ар'єв на знак протесту покинув Бюро і заявив про неприпустимість подібних порушень принципів самої ПАРЄ",  - зазначила вона.

"Перше: в нас точно не спільні цінності з країною, яка порушує міжнародне право і захоплює територіі іншої суверенної країни; ви нас не спільні цінності з країною, де катують полонених, яка з "Градів" і  "Буратіно" вбиває дітей і цивільне українське населення; не виконує жодної резолюціі ПАРЄ; плює на Будапештський меморандум і Мінські угоди; голосує за війну і розв'язує цю війну; влаштовує новий геноцид кримським татарам; поводиться як вірний правонаступник режиму Сталіна", - заявила Геращенко.

"Ми не поділяємо ці цінності і сумніваємося, що хоч одна європейська краіна може поділяти подібні цінності і готова публічно це заявити. Ми вже підготуйте листа від нашої делегаціі на Генсека РЄ Янгланда з вимогою пояснити його відповідь на сесії ПАРЄ. ... Звернемося до делегацій інших країн - членів ПАРЄ з проханням підтримати нас в цій позиції", - повідомила нардеп. 

"Так само ми готуємо жорстку реакцію на дії Педро Аграмонта. Я взагалі впевнена, що тільки жорстка і активна позиція на міжнародному фронті примусить європейців не забувати про Крим і Донбас і не забувати про принципи", - додала Геращенко. 

Як відомо, 24 червня Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило декларацію про спільні цінності з РФ і про необхідність руху назустріч.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що розчарований декларацією ПАРЄ про необхідність руху назустріч Росії.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування