Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парубій умовив Польщу не піднімати спільну історію до саміту НАТО

Неділя, 26 червня 2016, 23:30
Парубій умовив Польщу не піднімати спільну історію до саміту НАТО

До саміту НАТО у Варшаві нижня палата польського парламенту не буде голосувати за будь-які постанови з питань українсько-польських відносин у Другій Світовій війні.

Як повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій у Трускавці, про це вони домовилися в ході зустрічі з маршалком Сейму Польщі Мареком Кухчинським у неділю.

"Домовилися, що до Саміту НАТО в Варшаві Сейм Польщі не розглядатиме і не голосуватиме ніякі постанови, що стосуються дискусійних питань українсько-польської історії часів Другої Світової війни", - сказав Парубій.

Раніше перед зустріччю глава українського парламенту заявив, що в польському парламенті готується ряд постанов, "які повинні дати оцінку українсько-польським відносинам" під час Другої Світової війни (1939-1945), і зазначив, що "на жаль, частина цих постанов носить критичні зауваження до української сторони".

Спікер зазначав, що спробує переконати польських колег, що активізація дискусії щодо складних сторінок історії передчасна в умовах російської агресії проти України.

"Для нас важливо під час дискусії... переконати наших побратимів, що зараз, коли здійснюється російська агресія проти України, коли російські окупаційні війська стоять на українських землях, піднімати складні і непрості сторінки нашої історії передчасно", - сказав Парубій.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування