Президент хоче відповідальності за те, що "чорна бухгалтерія" ПР лежала 2 роки

П'ятниця, 3 червня 2016, 16:26

Президент Петро Порошенко заявляє, що має бути розслідування того, чому документи про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів лежали протягом двох років і він цих документів не бачив.

Про це Порошенко заявив на прес-конференції у п'ятницю.

"Мені вже зараз відомо, що такі документи існують не тільки в НАБУ. Джерело походження  цих документів – правоохоронні органи. Я розчарований тим, що замість того, щоб розслідувати ці документи два роки, ми використовуємо якісь чемодани з компроматом", - сказав він.

"Я переконаний, що ті, хто використовують це для цього, мають  бути притягнути до відповідальності. Не за передачу. Але я впевнений, що оприлюднення не полегшить розслідування. У нас же мета – не дискредитувати когось, а притягнути до відповідальності, яке має закінчитися вироком", - сказав Порошенко.

Він наголосив, що генерал Віктор Трепак, який передав ці документи НАБУ, не звільнений з СБУ. "Він є кадровим офіцером, ми в умовах війни,  СБУ – є військова організація, не можна кинути заяву і піти", - сказав він.

"В мене немає жодних конфліктів з Трепаком", - сказав Порошенко і додав, що Трепака запропонував голова СБУ Василь Грицак.

"Якщо Трепак мав ці документи, як генерал чи офіцер СБУ, він мав або доповісти керівництву, або порушити кримінальну справу і визначати за підсудністю, по яких статтях і хто її має розслідувати", - сказав Порошенко.

Як цивільна особа він може робити все, що завгодно… як кадровий працівник СБУ, отримавши ці документи, він мав порушити справу. Якщо вони були в нього два роки, і він не порушував – я сподіваюсь, що це не так – бо я буду дуже розчарований", - заявив Порошенко.

"Якщо хтось підкинув, і він побіг в НАБУ – це його право, але він повівся як політик, а не співробітник спецслужб. Бо там є предмет розслідування спецслужб", - наголосив Порошенко.

Він сказав, що Грицак йому повідомив, що ці документи не бачив. "І я цих документів не бачив. Бачив їх в публікації шанованого видання "Українська правда", - додав Порошенко.

На питання про те, чи відбувається таке в його партії, Порошенко повторив, що він особисто профінансував свою президентську кампанію, а також передвиборчу кампанію свого блоку на парламентських виборах.

"Після цього я підписав закон про фінансування партій з бюджету", - сказав він.

Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування