Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко запевняє, що львівське сміття не шкодить киянам

Четвер, 30 червня 2016, 11:33

Спалення частини сміття зі Львова не спричиняє негативного впливу на екологічну ситуацію в столиці.

Про це на засіданні Київради 30 червня заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Сьогодні багато відвертих спекуляцій на тему спалювання в столиці частини сміття зі Львова. Не всім подобається, що Київ допомагає Львову! Так от, щоб не розпускали чутки і не говорили нісенітниць, оперуватиму фактами. Завод "Енергія" сьогодні працює на 30% від своєї потужності. Від загального ж обсягу сміття, який спалюють на "Енергії" щодоби, львівські тверді побутові відходи становлять трохи більше 15%", – наголосив міський голова.

Кличко наголосив, що, за висновками СЕС, викиди в повітря відповідають національним нормам і складають 38% від гранично допустимих.

"Такі показники не спричиняють негативного впливу на екологічну ситуацію в місті!" – запевнив мер.

"Тому, попередньо проаналізувавши ситуацію, ми погодилися допомогти львів’янам. А то, знаєте, коли всі розказують, як добре з’їздити на вихідні до Львова, а потім говорять: та нехай розбираються зі своїми проблемами самі, то якось дивно це виглядає", - сказав Кличко.

Він додав, що міста повинні допомагати один одному, оскільки ми живемо в одній країні.

Як відомо, 30 травня на найбільшому сміттєзвалищі Львівської області сталася пожежа, а потім обвал, внаслідок чого загинули троє рятувальників.

Київ зголосився надати тимчасову допомогу у розв’язанні проблеми зі сміттям у Львові. Зокрема, домовились про вивезення до Києва 35% львівського сміття. Перший вантаж з 10 автомобілів прибув 20 червня. Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що це не позначиться на екології столиці.  

23 червня у "Київкомунсервісі" заявили, що Київ прийматиме на утилізацію тверді побутові відходи зі Львова до початку серпня.

Столичні жителі написали петицію на сайті Київради з вимогою заборонити звезення і спалювання львівського сміття у Києві.

Українська правда. Київ 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...