Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В РФ обіцяють не дивитися спокійно, як в Україні "утискають російськомовних"

Неділя, 5 червня 2016, 16:12

Росія "не хоче спокійно дивитися на те, як російськомовне населення у деяких колишніх республіках СРСР стає об'єктом утисків в області мови і освіти".

Про це заявила спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко, пише РІА Новости

"Російські люди, російська культура стають об'єктом утисків і гонінь. Можна навести масу прикладів обмеження законних, передбачених міжнародним правом інтересів російських людей за кордоном в області мови, культури, освіти. Ми знаємо, що відбувається у цій сфері у Латвії, Естонії, в Україні, у низці інших держав", - заявила Матвієнко. 

За її словами, Росія не хоче "спокійно дивитися на все це". 

При цьому Матвієнко зазначила, що у деяких країнах нагнітається конфронтація щодо Росії, поширюється русофобія і робляться спроби "ізолювати своїх громадян від великої російської культури" під приводом їх нібито нелояльності до країни проживання.

"За межами Росії російських особливо багато в Україні, у Білорусії, Молдові, у країнах Балтії ... Ніхто і ніколи не приводив фактів, прикладів їх нелояльності, просування політичних і економічних інтересів Росії на шкоду інтересам країни проживання" , - заявила спікер Ради Федерації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування