Лавров каже, що ситуація з ОБСЄ на Донбасі "зависла"

Понеділок, 6 червня 2016, 16:47

Ситуація з розміщення спостерігачів ОБСЄ на лінії розмежування на Донбасі зайшла у глухий кут. 

Про це у понеділок заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров, передає УНІАН.   

"Всі пропозиції, які ми висуваємо - розширення кількості спостерігачів ОБСЄ, розміщення їх на цілодобовій основі в зонах безпеки вздовж лінії роз'єднання, розміщення їх на такій же основі в зонах складування важких озброєнь, - все це поки провисає в повітрі", - сказав Лавров.

За словами Лаврова, в інтересах забезпечення військових аспектів Мінських домовленостей президент України Петро Порошенко запропонував президенту РФ Володимиру Путіну направити в цей район російських офіцерів, які разом з українськими офіцерами допомагали б вирішувати питання на місцевості.

"Такий спільний центр був створений, ми виступали, щоб в його роботі виступали і "представники Донбасу", і представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Нам здавалося, що це забезпечило б по-справжньому транспарентний і об'єктивний характер тих дій, які робляться в регіоні, але українська сторона всіляко блокувала роботу цього механізму, створеного на особисте прохання президента України", - сказав він.

Глава МЗС РФ заявив, що влада України відмовляються від діалогу з бойовиками і ставляться до цих людей з "презирством".

Як відомо, президент Петро Порошенко у п'ятницю під час прес-конференції заявив, що запровадження поліцейської місії на Донбасі уже схвалено під час переговорів у "нормандському форматі" на найвищому рівні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News