Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко дав прес-конференцію: найцікавіші відповіді президента

П'ятниця, 3 червня 2016, 19:27

Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у п’ятницю, 3 червня, розповів, коли українці будуть їздити до ЄС без віз, чи планує його син йти в президенти, про кумівство, роль Медведчука в звільненні полонених і війну на Донбасі та на внутрішньому фронті. 

Про безвізовий режим

"Єдине, про що точиться дискусія, це коли він буде запроваджений. Ми намагаємось, щоб Європарламент і Рада розглянули це до літа. Не виключено, на жаль, що це може бути у вересні"

Про офшорний скандал

"Позиція перша. Ніякого офшорного скандалу не було. Було об'єктивне журналістське розслідування, які знайшли кілька фактів"

"Рахунки не відкривалися, гроші не виводилися. Кожна копійка оподатковується і буде оподаткована... Продаж активів буде проведено з України, і всі податки будуть заплачені в Україні"

Про Медведчука

"Віктор Медведчук у тристоронній контактній групі має одну виключно функцію – визволення заручників, які розташовані в Російській Федерації, у першу чергу, і на окупованих територіях. Жодних інших функцій у тристоронній контактній групі Віктор Медведчук не виконує"

"Чи був він залучений до процесу звільнення Надії Савченко? Так. Двічі він координував окремі дії з російською стороною. Але рішення приймалося під час моєї телефонної розмови з Путіним. Це були технічні питання (у Медведчука – ред..)"

"Віктор Медведчук зустрічається у форматі не тристоронньої контактної групи, оскільки він не є членом тристоронньої контактної групи, він є членом підгрупи з гуманітарних питань. І зустрічається в форматі підгруп"

 
Порошенко не виключив, що безвізовий може бути у вересні
фото прес-служби президента

Про кумівство

"Луценко – не мій кум. Міністр (Стець) – так"

"Є претензії до Луценка як до генпрокурора? Висловлюйте. Але я вважаю, що ситуація в Генпрокуратурі за тиждень кардинально змінилася. У тому числі кадрові призначення пана Луценка, яких я не погоджував і не знаю, але мене вони влаштовують і прийнятні для мене. І цим ми відрізняємося, власне кажучи"

Про сина

"Мій син не збирається йти ні в президенти, ні в прем’єри. Я не впевнений, що він другий раз захоче бути народним депутатом. Але він самостійна, відповідальна, доросла людина"

"Мій син переміг чесно на мажоритарному окрузі"

Про деолігархізацію

"Значна кількість підприємств, на яких паслися олігархи, починаючи від "Укрзалізниці" і звершуючи "Укрпоштою", там проведені конкурси або зараз вони закінчуються. Туди приходять незалежні керівники"

"Ми більше не купуємо газ в РФ, ринок газу є прозорим. Традиційно на цьому ринку паслися президенти и прем’єри. Цього більше не відбувається"

Про війну на Донбасі 

"За даними розвідки, там з'явилися нові підрозділи російського спецназу. Відома назва бригади, кількість, місце дислокації… це передано нашим партнерам"

"Росія загалом використовує територію збройного конфлікту на Донбасі як полігон для випробування найновітнішого озброєння, засобів радіоелектронної боротьби, засобів подавлення наших систем артилерійської розвідки"

"Право дозволяти вогонь у відповідь належить безпосередньо командиру. Він без будь-яких погоджень може самостійно прийняти рішення… Якщо створюється безпосередня загроза життю, він зобов'язаний це зробити".

Про поліцейську місію ОБСЄ

"Не лише в "нормандському форматі" на найвищому рівні ми погодили загальну згоду щодо запровадження цієї місії (поліцейської місії ОБСЄ – УП.), але вже у Відні в ОБСЄ під німецьким головуванням розпочали дискусію щодо запровадження поліцейської місії"

 
Порошенко: Мій син не збирається йти ні в президенти, ні в прем’єри.
Фото прес-служби президента

Про декомунізацію і Горішні Плавні

"Моє відношення до цього дуже просте. Я започаткував процес децентралізації – і впевнений в тому, що територіальна громада, виконуючи закон про декомунізацію, має сама вирішити, яка буде назва міста, де розташована громада"

"У мене прохання, щоб вона не була пов’язана з агресором і з комунізмом – далі визначайтеся"

"Як громадянин я би не дуже був щасливий їхати саме в ці Плавні. Ну, запросите – приїду"

 
Порошенко вніс кандидатури в ЦВК, але прізвищ не назвав
Фото прес-служби президента 

Про політичну кризу і судову реформу

 дуже задоволений вчорашнім рішенням парламенту (щодо зміни Конституції в частині правосуддя). Впевнений в тому, що ми зруйнували сценарій російського агресора, який хотів би продемонструвати світові хаос і відсутність взаємодії (українського президента) з парламентом, – цей сценарій був провалений"

"Левову частину часу впродовж останніх декількох тижнів я витрачав на переговори з фракціями, з депутатами, переконував і фракції, і окремих депутатів у важливості голосування конституційних змін у частині правосуддя"

Про ЦВК

"Перед прес-конференцією я підписав листа на Верховну Раду із внесенням кандидатур до складу ЦВК".

"Ви це (імена – УП) побачите в парламенті. Це люди, які подані відповідно до законодавства"

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування