СБУ опублікувала розмови француза, затриманого за підготовку терактів

Середа, 8 червня 2016, 17:20

Служба безпеки України у середу оприлюднила фрагменти аудіозаписів телефонних розмов француза, якого раніше затримали за підозрою в підготовці терактів під час Євро-2016.

Відповідний запис з'явився на каналі відомства на YouTube.

На ролику чути, як француз, якого на титрах підписали як "Муто", говорить ламаною англійською з людиною, яку назвали громадянином України.

Зокрема, під час розмови француз каже, що хоче "провести деяку операцію, яка зачепить кожного француза" і додає, що українець може бути при цьому корисним.

Потім він розповідає про те, що одночасний підрив сотні автомобілів буде ефективнішим, ніж сто підривів окремих машин. Також він говорить, що краще одночасно провести дві "операції".

Він повідомляє, що до відповідної підготовки причетні вже десятеро людей, однак цього недостатньо. Француз окремо наголошує, що люди мають бути на 100% надійні.

Наступний діалог ведеться про передачу українцем французові 125 кг вибухівки. "Муто" розповідає про 15 цілей для підриву в Парижі, зокрема – центральну податкову інспекцію і "один маленький міст". Він уточнює, що податкову підриватимуть вночі, так що ніхто не постраждає.

 

У ще одній розмові француз розповідає, що акція буде політична і проводить паралелі з ситуацією в Україні. "Муто" також висловлював упевненість, що його підтримують багато людей і протиставив себе мусульманам.

Як відомо, раніше в СБУ заявили, що правоохоронці затримали в Ягодині громадянина Франції, який міг бути причетний до підготовки біля 15 терактів у Франції до Чемпіонату Європи з футболу.

Французькі слідчі у відповідь заявили, що поки не мають підстав вважати затриманого терористом і вважають, що він лише контрабандист.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування