Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд арештував фігуранта справи "2 травня" Мєфьодова на 50 днів

Четвер, 9 червня 2016, 07:09

Малиновський райсуд міста Одеси змінив запобіжний захід фігуранту справи "2 травня" росіянину Євгенію Мєфьодову з домашнього арешту на тримання під вартою строком на 50 днів, до 26 липня.

Це було зроблене у рамках справи про звинувачення в погрозах на адресу головного свідка обвинувачення, передає Громадське.

За даними слідства, 26 травня за допомогою месенджера "Viber", Мєфьодов надіслав свідку у справі Олександру Посміченку повідомлення з погрозами вбивства: "Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід і я вийду на свободу, чекай в гості".

Це трактувалось як погроза на основі національної нетерпимості.

7 червня в Апеляційному суді Одеської області Мефьодов був затриманий прямо в залі суду. Росіянина взяли під варту через дзвінок до райвідділу одного з присутніх в залі, котрий заявив, що Мефьодов нецензурно висловлювався.

Нагадаємо, за 5 годин до цього апеляційний суд Одеської області змінив Мєфьодову запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт. Внаслідок такого рішення, учасники "Правого сектора" та одеської "Самооборони Майдану" забарикадувалися в суді на кілька годин.

Як відомо, 2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами, в ході яких в центрі міста загинули декілька людей, а у Будинку профспілок на Куликовому полі почалася пожежа, яка призвела до загибелі 48 осіб.

Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були організовані і навмисне сплановані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: