Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Суд залишив у силі двомісячний арешт Кацуби і заставу в 450 млн

П'ятниця, 1 липня 2016, 20:18
Суд залишив у силі двомісячний арешт Кацуби і заставу в 450 млн

Апеляційний суд Києва відмовився змінювати запобіжний захід екс-заступнику голови правління НАК "Нафтогаз України" Олександру Кацубу, який проходить у "справі Курченка" як підозрюваний у створенні злочинної організації і перевищенні службових повноважень.

Про це повідомило джерело "Української правди".

Суд залишив в дії раніше обраний запобіжний захід – арешт на 2 місяці з правом внесення застави у розмірі 450 мільйонів гривень.

Військовий прокурор сил АТО Констянтин Кулик, що веде цю справу, в коментарі "Українській правді" заявив, що Апеляційний суд прийняв таке рішення, оскільки "докази ризиків втечі надані прокуратурою були бездоганні".

Він також зазначив, що "поведінка НАБУ" грає на руку захисту Кацуби.   

Як відомо, 17 червня слідчі ГПУ затримали, а 18 червня суд арештував на два місяці молодшого брата із сумнозвісного клану Кацуб Олександра.

Як сказано у статті "Української правди" Кацуба , будучи главою "Чорноморнафтогазу", підписував документи на закупівлю скандальних "вишок Бойка". Правда, затримали його не в цій справі, а в розслідуванні "бензинової" справи Курченка.

За версією слідства, Кацуба-молодший після свого переходу із "Чорноморнафтогазу" на посаду заступника глави "Нафтогазу" допоміг компанії Курченка "Газ України 2020" вкрасти у державного холдингу бензину на 500 мільйонів гривень.

22 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що генпрокуратура планує провести нові гучні затримання у справах так званого "гаманця сім'ї Януковича" Сергія Курченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування