Адвокати Фірташа наполягають на відсутності справ проти олігарха у Німеччині

Понеділок, 11 липня 2016, 21:34

Адвокати голови ради директорів компанії Group DF Дмитра Фірташа заявляють про відсутність будь-яких кримінальних справ у Німеччині проти українського підприємця.

Про це сказано в заяві адвокатів, яку поширила прес-служба Group DF.

"У Німеччині немає будь-яких порушених або незакритих проти Дмитра Фірташа кримінальних справ. Фактом є те, що пан Фірташ дійсно притягувався як свідок з розслідувань щодо третіх осіб у Німеччині", - сказано в заяві.

Адвокати розцінюють подібну інформацію, яку надрукували німецькі ЗМІ й передрукували деякі українські ЗМІ, як спотворену й навмисне перекручену.

"Навмисне перекручена, спотворена інформація й інсинуації, опубліковані в німецькій щотижневій газеті "Фокус", не відповідають дійсності та вже були спростовані іншими відомими й серйозними виданнями, такими як Der Spiegel", - сказано в заяві.

20 квітня стало відомо, що в віденському будинку олігарха  Фірташа пройшли обшуки на запит Німеччини.

У свою чергу адвокат Фірташа запевнив, що олігарх є свідком, а не обвинувачуваним у цьому епізоді.

Фірташ перебуває під слідством США за підозрою у спробі підкупу індійських чиновників для отримання дозволу на видобуток титану.

Раніше австрійський суд відмовився екстрадитувати його у Штати, сторона обвинувачення подала апеляцію на це рішення. Він намагається уникнути екстрадиції, для чого звернувся в Конституційний суд Австрії.

Українські новини, Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...