Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори 17 липня: активісти розповіли, де і чим підкуповують кандидати

П'ятниця, 15 липня 2016, 15:55

У трьох виборчих округах з семи, де повинні відбутися довибори у Верховну Раду, є інформація про підкуп виборців.

Про це йдеться у звіті громадської організації "Опора", яка займається моніторингом виборчого процесу в Україні.

Йдеться про округи № 114 (Луганська обл..), 183 (Херсонська область), 206 (Чернігів).

Так у окрузі № 114 у смт Марківка "було виявлено, що представники громадської організації "Інститут відкритого суспільства" пропонують винагороду в розмірі 200 гривень кожному виборцю, який братиме участь у соціологічному дослідженні. При цьому опитування супроводжувалося розповсюдженням друкованих матеріалів передвиборної агітації кандидата в народні депутати України Тараса Костанчука".

В цьому ж окрузі за голосування за представники політичної партії "Наш край" Сергія Шахова пропонували винагороду у 250 грн.

Окрім того, в "Опорі" виявили, що на проміжних виборах у семи округах "активно діють благодійні фонди, які прямо чи опосередковано пов’язані із кандидатами в народні депутати України".

"Вони діють в умовах виборчого процесу, за участі кандидатів або демонструючи зв'язок із ними", - йдеться у повідомленні.

 
Опора

"Кандидати на проміжних виборах народних депутатів України достатньо активно проводять передвиборну агітацію, яка супроводжується наданням виборцям товарів чи послуг або застосуванням інших форм матеріального мотивування виборців", - повідомляє організація.

Від благодійних фондів кандидати дарують спортивне обладнання школам, реалізують акції щодо пільгового проїзду, організовують безкоштовні тури, екскурсії. 

Також "Опора" наводить чисельні факти "агітаційних заходів із ознаками непрямого підкупу виборців".

Кандидати проводять розважальні заходи із коштовними призами і подарунками, безкоштовним алкоголем та їжею, пропонують безкоштовні медичні огляди.

Зокрема у Чернівцях, агітаційні заходи низки кандидатів супроводжуються реалізацією інфраструктурних, благодійних та соціальних проектів  

Активісти "Опори", водночас вимагають від президента "оперативно підписати Закон України про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2016 рік" (щодо збільшення видатків Центральній виборчій комісії)".

Як відомо, 17 липня у 7 округах пройдуть довибори народних депутатів у парламент.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: