Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гюлен: переворот у Туреччині міг бути постановкою

Неділя, 17 липня 2016, 02:17

Мусульманський клірик Фетхуллах Ґюлен, якого Туреччина звинувачує в організації військового перевороту, вважає, що ці події могли бути спеціально зрежисовані самою владою країни.

Про це повідомляє Reuters.

"Існує невелека вірогідність того, що це міг бути постановочний переворот", - сказав Гюлен, додавши, що це могло бути зроблено, щоб мати привід для судових переслідувань.

Гюлен заявив, що демократія не може бути досягнута в результаті військових дій і розкритикував уряд президента Тайіпа Ердогана.

"Схоже, що у них немає терпимості до будь-якого руху, будь-якої групи, будь-якої організації, яка не перебуває під їх повним контролем", - сказав він.

Раніше повідомлялось, що Гюлен відкинув звинувачення влади Туреччини у причетності до організації спроби державного перевороту і сказав, що він засудив "найрішучішим чином" спробу повалити уряд.

Президент Ердоган закликав владу США видати Туреччині Ґюлена. З іншого боку, за словами держсекретаря США Джона Керрі, американська влада проведе розслідування і прийме відповідне рішення, якщо Туреччина надасть докази провини Гюлена.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування